Integrovaný dům v ulici U náhonu, 1997

Autor: Ing.arch. H. a K. Havlišovi

Integrovaný dům stojící v sousedství rodinných domů a nájemních domů z padesátých let, vytváří mezi nimi jakýsi mezičlánek. Spojuje několik funkcí: v suterénu garážové stání, sklepy a sklady.Přízemí je vyhrazeno pro kanceláře Okresní ústavu sociálních služeb.Ze severní strany je v přízemí vstup do obytné části domu. Další podlaží jsou obytná. Ve 4 nadzemním podlaží - podkroví jsou mezonetové byty, využívající i půdní prostor nad nimi. Dům je půdorysně i hmotově velmi členitý , zejména jeho jižní strana s množstvím balkónů, lodžií a teras. Materiály a barvy jsou tradiční: červené spárované zdivo, červenorůžová omítka, bílé rámy oken, dveří a zábradlí, šedé lodžie, červená pálená taška na střeše. Dětské hřiště, které zde původně stálo bylo nově vybudováno na východní straně domu, podle návrhu ing. J. Koldové.