Gymnázium Zlín, Lesní čtvrť - 1.etapa přístavby, 2003

Autor: Ing.arch. Aleš Písařík

Rekonstrukce areálu gymnázia měla čtyři etapy a proběhla mezi lety 2002 a 2006. Z původních osmi samostatných jednopatrových pavilonů byly tři zcela nově postaveny a jeden vyřazen. Pavilony se poté propojily krčky a vznikl tak jeden komplex, takže studenti již nepřechází mezi budovami venkem.

V roce 2003 byl uveden do provozu 1. pavilon a blok A. V roce 2004 proběhlo slavnostní otevření 1., 5. pavilonu a vstupního bloku A, a v roce 2005 proběhlo slavnostní otevření 4. pavilonu, sportovního hřiště a spojovacích krčků.

V rámci IV.etapy byla provedena rekonstrukce a dostavba jídelny, varny a tělocvičny s horolezeckou stěnou. V roce 2006 byla dokončena celková rekonstrukce a dostavba Gymnázia Zlín

f94e65c4-b-2-2.jpg 7451dec4-b-4-gymnazium.jpg 6831dec4-b-3-gymnazium1.jpg